Kevingebanan

Klubbhuset på Stockholms Golfklubb / Kevingebanan

Premiären av Flag100 spelades på Kevingebanan på Stockholms Golfklubb. Flag 100 är en mycket krävande tävlingsform. Det är bra med en bana som är kompakt och snabbspelad. Kevingebanan är mycket effektivt designad. Det är aldrig långt mellan tee och green och par 69 gör att man kommer gå kring 8km per varv istället för 12km som är vanligt på många banor.

År 1929 flyttade klubben till sin nuvarande plats vid Kevinge gård nere vid Edsviken. Kevinge gård ägdes då av affärsmannen Torsten Ax:son Johnson. Bygget leddes av Rafael Sundblom. Uppdraget att rita och designa banan tilldelades banarkitektenfirman Colt, Alison & Morison. Den världskända arkitekten H. S. Colt skapade en klassisk parkbana. Kevinges ladugård och stall byggdes om till klubbhus.

Den 7 oktober 1932 invigdes Kevingebanan och de första bollarna slogs av prinsen av Wales (blivande Edvard VIII av Storbritannien) och kronprins Gustav Adolf. Många klassiska mästerskap har genom åren spelats på Kevingebanan och än idag spelas många nationella och internationella tävlingar, både för amatörer och för proffs.

Genom åren har ett gäng stora golfspelare och världskändisar spelat på banan. Några av dem är Henry Cotton, Gene Sarazen, Bobby Locke, Arnold Palmer, Sam Snead, Hugh Grant och Annika Sörenstam.