Historien om Flag100

Ett par entusiastiska morgongolfare i Stockholm fick sommaren 2019 en idé om en helt ny unik tävlingsform inom golfen. Den kom att kallas Flag100 och är en form av extremsport inom golfen. Man kan närmast jämföra den med Iron Man.

Hur spelas Flag100

Tävlingen baseras på tävlingsformen Flagg-golf. Det innebär att varje spelare har med sig en individuell flagga. När man har förbrukat sina tilldelade slag enligt sitt handicap så sätter man ner sin flagga där sista slaget har landat. Den som kommer längst på sina slag vinner tävlingen.

I Flag100 får man sina slag för motsvarande 100 hål och där de slagen tar slut sätter man sin flagga. Den som kommer längst vinner. Når man 100 spelade hål motsvarar det 5,5 stycken 18 hålsvarv

För att hinna spela så många hål på ett dygn behövs två saker: dagsljus och högt speltempo. Därför måste man till exempel i Stockholm anordna tävlingen kring midsommar för att hinna med. Det passar också bara spelare som kan hålla tempo. Flag100 är en mycket atletisk utmaning där spelarna kommer gå över 4 mil med tung packning och samtidigt försöka prestera i en tuff koncentrationssport.