Om Flag100

Världspremiär för Flag100 den 2 juli 2020 på Stockholms Golfklubb!

Ett par entusiastiska morgongolfare i Stockholm fick förra sommaren en idé på en helt ny unik tävlingsform inom golfen. Den kallas Flag100 och är en form av extremsport inom golfen. Kan närmast jämföras med Iron Man.

Beskrivning Flag100

Tävlingen baseras på tävlingsformen Flagg-golf. Det innebär att varje spelare har med sig en individuell flagga. När man har slagit de slag man har rätt till enligt sitt handicap så sätter man ner sin flagga där sista slaget har landat. Den som kommer längst på sina slag vinner tävlingen.

Vi är glada och stolta att vår premiär presenteras och sponsras av Ahlsell, en långvarig partner till svensk golf.
Vill du veta mer om Ahlsell? Klicka här för att veta mer

I Flag100 får man sina slag för motsvarande 100 hål och där de slagen tar slut sätter man sin flagga. Den som kommer längst vinner. Når man 100 spelade hål motsvarar det 5,5 18 hålsvarv

För att hinna spela så många hål på ett dygn behövs två saker: dagsljus och högt speltempo. Därför måste man i Stockholm spela kring midsommar för att hinna med. Det passar också bara spelare som kan hålla tempo. Flag100 är en mycket atletisk utmaning där spelarna kommer gå över 4 mil med tung packning och prestera i en tuff koncentrationssport.